Tereyağlı Tavuk İncik

Tereyağlı Tavuk İncik Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet tavuk incik
  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz (isteğe nazaran azaltılıp artırılabilir)

Tereyağlı Tavuk İncik Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavuk inciklerini yıkayıp uygun bir tencereye dizin.
  2. Soğanı halka halka doğrayarak inciklerin üzerine yayın.
  3. Tereyağının yarısını küçük modüller halinde tavuk butlarının üzerine, öteki yarısını da soğanların üzerine yerleştirin.
  4. Üzerine kırmızı toz biber ve tuzu serpin. Sıcak suyu tencereye ekleyin.
  5. Tencerenin üzerine bir tabak kapatıp kapağını kapatın. Kısık ateşte yaklaşık 1,5 saat pişmeye bırakın.Afiyet olsun.

Tereyağlı Tavuk İncik Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Şiş Kebap
Zebra Kek
Şakşuka
El Açması Patatesli Börek
Tereyağında Kızarmış Enfes Tavuk Köfteleri (Kremalı Parmesanlı Makarna Eşliğinde)
Şekilli Kurabiye
Hdabla | © 2025 |