Tavuklu Çıtır Sarma

Tavuklu Çıtır Sarma Tanımı İçin Malzemeler

  • 8 tane lavaş

Tavuklu harç için;

  • 1 kilo tavuk göğsü
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 orta uzunluk kuru soğan
  • 1 tane kapya biber
  • 1 tane yeşil biber
  • 200 ml sıvı krema
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Köri baharatı
  • 250 gram rendelenmiş kaşar peyniri

Panelemek için;

  • 2 tane yumurta
  • 3 su bardağı kadar kahvaltılık mısır gevreği

Tavuklu Çıtır Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle tavuğu küp halinde doğrayalım tavaya alalım.
  2. Sıvı yağ ekleyip yüksek ateşte kavuralım.
  3. Üzerine yemeklik doğranmış soğanı ve biberleri ekleyelim, tekrar kavuralım .
  4. Üzerine krema,tuz ve baharatları ekleyip karıştıralım ocaktan alalım.
  5. Mısır gevreğini biraz ezelim lavaşların içine harçtan koyup kaşar peyniri rendesi serpelim.
  6. Sağ ve sol tarafını içe yanlışsız katlayıp rulo biçiminde saralım.
  7. Önce çırpılmış yumurtaya ,daha sonra mısır gevreğine bulayıp yağlanmış fırın kabına dizelim.
  8. Üzerine kalan kaşar peyniri rendesini serpelim.
  9. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana kadar pişirelim.Afiyet olsun.

Tavuklu Çıtır Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kırmızı Kapya Biber Meze
Pancarlı Arpa Şehriye Salatası
Aradığınız O Kolay Sufle Tarifi
Gül Şeklinde Puf Poğaça
Kremalı Tavuklu Makarna
Kolay Kete Tarifi
Hdabla | © 2025 |