Zeytin Ezmesi Nasıl Yapılır?

Zeytin Ezmesi Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler

  • 500-600 gram çekirdeği çıkarılmış siyah zeytin
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 yemek kaşığı taze biberiye

Zeytin Ezmesi Nasıl Yapılır?

  1. Ezme materyallerinin tümünü rondoya alalım bir kaç cins çalıştıralım ortada karıştıralım 2-3 dk kadar püre haline getirelim.
  2. Kavanoza alalım.
  3. Zeytin ezmesini poğaçalarda,sandviçlerde,kanepelerde, kurabiyelerde,kahvaltılarda afiyetle tüketebilirsiniz.
  4. Buzdolabında 3 ay kadar raf ömrü vardır.Deneneceklere kolay gelsin.Afiyet olsun 🙂.

Zeytin Ezmesi Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ağızda Dağılan (Kıyır Kıyır) Susamlı Toplar
Lezzetli Etsiz Çiğ Köfte (Elinizi Sürmeden Harika Bir Çiğ Köfte Yapın) (Videolu)
Süzük
Tart Kalıbında Çikolatalı Kek
Taş Kadayıf
Mozaik Pasta
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet betebet