Lokanta Usulü İzmir Köfte

Lokanta Yolu İzmir Köfte Tanımı İçin Malzemeler

Köfte için;

  • 500 gram dana döş kıyma
  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • 3 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 adet yumurta
  • 2 dilim ıslayıp suyu sıkılmış ekmek
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik

Sebzeler;

  • 3 adet patates
  • 2 adet domates
  • 5-6 adet yeşil biber

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Sos için;

  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 2 su bardağı su

Lokanta Yöntemi İzmir Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Köfte gereçlerini derin bir kaba alıp yeterlice yoğuralım.
  2. Cevizden hafif iri modüller alıp avucumuzda yuvarlayalım hafif uzun şekile getirip izmir köftelerimizi hazırlayalım harcın tümünü bu biçimde hazırlayalım.
  3. Diğer tarafta patatesleri soyup yıkayalım. Hafif kalınca uzunlamasına doğrayalım.
  4. Kızgın yağda gerili önlü hafif kızartalım.
  5. Köftelerimizide gerili önlü yavaşça kızartalım.
  6. Domatesleri ortadan kesip uzunlamasına doğrayalım.
  7. Dikdörtgen borcama sırasıyla köfte,patates,domates sıralayarak dizelim ortalarına yeşil biberleri sıralayalım.
  8. Sos gereçlerini karıştıralım yemeğin üzerine gezdirelim. Fırın kabının üzerine ıslayıp sıktığımız yağlı kağıt ile kapatalım.
  9. 180° fırında 30-35 dk. Pişirelim. Pişirirken son 10 dk. Kızarması için üzerini açalım.

Nefis izmir köftemiz hazır 🤤🤤🤤.

Afiyet olsun.

Lokanta Yordamı İzmir Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavada Yumusacik Nutellali Kek(az Malzeme Çok Lezzet )
Kinoa İle Efsane Lezzetli Kısır
Narlı Tavuk Salatası
Rizemin Karalahana Yemeği
Dalgona Kahveli Cookie
Buzluk Poğaçası (Misafir Kurtarıcısı)
Hdabla | © 2024 |