Ezogelin Çorbası (Pratik)

Ezogelin Çorbası (Pratik) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı mercimek
  • 1 yemek kaşığı dolusu bulgur
  • 1 yemek kaşığı dolusu pirinç
  • 1 adet küçük soğan
  • 1-2 diş sarımsak
  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Pulbiber
  • Karabiber
  • Nane
  • 8-9 su bardağı sıcak su

Ezogelin Çorbası (Pratik) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Mercimek, pirinç ve bulguru bir süzgeçte güzelce yıkayın.
  2. Düdüklü tencereye sıvı yağ koyulur.
  3. Soğan-sarımsak yemeklik doğrayıp, kısık ateşte hafif kavurun.
  4. Salçası ve tereyağı eklenip tekrar kavurun.
  5. Ardından bakliyatları da ekleyip 1-2 tıp karıştırdıktan sonra tuz, baharatlar ve sıcak suyu ekleyip düdüklü tencerenin kapağı kapatın.
  6. Kısık ateşte 30 dk pişirin.
  7. Piştikten sonra blendırdan geçirip yanında servis edebilirsiniz.

Ezogelin Çorbası (Pratik) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Nefis Çikolatalı Helva
Susamlı Pişi
Şeftali Tatlısı
Patatesli Poğaça
Havuçlu Dereotlu Poğaça
Nefis Taco Tarzında Lavaş Arası Tavuk
Hdabla | © 2025 |