Beyaz Tarhana

Beyaz Tarhana Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet beyaz tarhana
- 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 litre sıcak su yahut tavuk suyu (gerekirse biraz daha su eklenebilir)
- Tuz
Üstü için;
- 2 kaşık tereyağ
- Kuru nane yahut 2/3 yemek kaşığı kızarmış kaymak yağı
Beyaz Tarhana Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel tarhanalarımızı 1 litre sıcak suyun içine alalım ve 2 saat şişmesini bekleyelim.
- Sonra tarhanamıza yoğurdu, tuzu ekleyelim ve çırpma teliyle çırpalım ve ocağımızın altını açalım.
- Çorbamızı kaynamaya bırakalım 15/20 dakika pişirelim ve çorbamız hazır(çorbamız katılaşırsa su eklenebilir)
- Servis tabağına alalım, üstüne dilerseniz sıvı yağ ve kuru nane yada ben kızarmış kaymak yağı ek ettim afiyet olsun 😋😋😋.
İnstagram gülişin. Mtfg.
Nefis yemekler gülişin mutfağı takip etmeyi unutmayın kızlar 😉😉😉.
Beyaz Tarhana Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


