Beyaz Tarhana

Beyaz Tarhana Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet beyaz tarhana
  • 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 litre sıcak su yahut tavuk suyu (gerekirse biraz daha su eklenebilir)
  • Tuz

Üstü için;

  • 2 kaşık tereyağ
  • Kuru nane yahut 2/3 yemek kaşığı kızarmış kaymak yağı

Beyaz Tarhana Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel tarhanalarımızı 1 litre sıcak suyun içine alalım ve 2 saat şişmesini bekleyelim.
  2. Sonra tarhanamıza yoğurdu, tuzu ekleyelim ve çırpma teliyle çırpalım ve ocağımızın altını açalım.
  3. Çorbamızı kaynamaya bırakalım 15/20 dakika pişirelim ve çorbamız hazır(çorbamız katılaşırsa su eklenebilir)
  4. Servis tabağına alalım, üstüne dilerseniz sıvı yağ ve kuru nane yada ben kızarmış kaymak yağı ek ettim afiyet olsun 😋😋😋.

İnstagram gülişin. Mtfg.

Nefis yemekler gülişin mutfağı takip etmeyi unutmayın kızlar 😉😉😉.

Beyaz Tarhana Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Airfryer’da Glutensiz Fit Sufle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Avokadolu Kahvaltı Tabağı
Oklavasız El Açması Börek
Terbiyeli Yıldız Şehriye Çorbası (Köfteli Havuçlu)
Tavuklu Tirit
Sodalı Ispanaklı Pratik Kömbe
Ahtapotlu Makarna
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet betebet