Ayvalı Portakal Aromalı Kereviz

Ayvalı Portakal Aromalı Kereviz Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet orta uzunluk kereviz
  • 1 adet ayva
  • 1 adet portakal
  • 1 adet portakal kabuğunun rendesi
  • 1 adet havuç
  • 1 adet limon
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 litre su

Ayvalı Portakal Aromalı Kereviz Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ön hazırlık olarak çukur bir kaba bir litre kadar su ve yarım limon suyu koyalım ve kereviz ve ayvanın kabuklarını soyup iri iri dilimleyip bu suyun içinde biraz bekletelim ki böylelikle kararmaz,.
  2. Ardından kuru soğanı yemeklik doğrayıp, havucun da kabuğunu soyup verev verev kesiyoruz.
  3. Yayvan bir tencereye zeytinyağı döküp ocağa alalım ve ısınınca kuru soğanı ekleyip 3-4 dakika orta ara karıştıralım.
  4. Havuçu ekleyip tencerenin kapağını kapatıp orta sıra kavurun yeniden 3-4 dakika sonra suda beklettiğiniz kereviz ve ayvayı suyundan süzüp tencereye aktarın biraz karıştırıp tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte 5-6 dakika kadar pişirin.
  5. Ardından üzerine toz şekeri, tuzu, portakal kabuğu rendesini, portakal suyunu, yarım kalan limonunu suyunu ve bir bardak sıcak suyu ekleyelim.
  6. Yıkayıp ufak doğradığınız kereviz sağ ve yapraklarınıda ekleyip biraz karıştırıp tencenin kapağını kapatıp kısık ateşte yaklaşık 30-35 dakika denetimli olarak pişirmeye bırakın.
  7. Kerevizlerin yumuşaklığını çatalla denetim edip, yumuşadıysa ocağın altını kapatıp servis tabağına alıp soğumaya bırakın, ılıdığı vakit isteğe nazaran üzerine zeytinyağı bir kaşık kadar gezdirerek lezzeti artırabilirsiniz, isteğe nazaran soğuk olarak ve üzerine limon suyu sıkarak tüketilebilir, afiyetle:).

Ayvalı Portakal Aromalı Kereviz Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pastane Poğaçası (Çok Pratik)
Kuru Meyveli Kurabiye
Robotta Çiğ Köfte 15 Dakikada Hazır
Pita Ekmeği
Kabak Mezesi
Marmelatlı Kurabiye
Hdabla | © 2025 |