Yaş Pasta

Yaş Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Keki için;

  • 1 su bardağı şeker
  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 pk kabartma tozu
  • 1 pk vanilya
  • 2 su bardağı un

Üzeri için;

  • 2 poşet kremşanti
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı damla çikolata
  • 2 tane muz

Sosu için;

  • 1 paket hazır çikolata sos
  • 2 su bardağı süt

Yaş Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ke için yumurta ve şekeri köpürene kadar mikser yardımıyla çırpalım.
  2. Ardından süt, yağ ,vanilya ekleyip tekrar çırpalım.
  3. Ardından kabartma tozu ve unumuzu da ile edip spatula yardımıyla karıştıralım ve yağladığımız tepsiye dökelim.
  4. 190 derece fanlı fırında 30 dakika pişirelim.
  5. Kekimiz piştikten sonra fırında alıp soğumaya bırakalım ve sosumuzu hazırlayalım.Onunda soğuması lazım.
  6. Sonra kremşanti sütü derin bi kaseye alıp güzelce köpürene kadar çırpalım.
  7. Ardından damla çikolata ekleyelim ve kekimiz soğuduktan sonra üzerine bi su bardağı süt dökelim ve kremşantiyi yarısını dökelim.
  8. Muz dilimleyip kalan kremşantiyi de dökelim güzelce.
  9. Spatula yardımıyla düzeltip soğuyan sosu üzerine dökelim ve bi gece buz dolabında bekletelim sonra afiyetle yiyelim 🌸❤️.

Yaş Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Borcam Tatlısı
Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı
Dört Bezeyle Ev Yapımı Cevizli Baklava (Çok Pratik)
Patlıcan Kebabı
Lezzetli Yumuşak Orta Boy Pizza
Terbiyeli Paça Çorbası
Hdabla | © 2025 |