Pancar Tarator

Pancar Tarator Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet orta uzunluk kırmızı pancar
  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı dolusu mayonez (isteğe bağlı )
  • 1 çay kaşığı dolusu tuz
  • Ceviz

Pancar Tarator Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kırmızı pancarları soyup rendenin kalın kısmıyla rendeliyoruz.
  2. Tavaya yağı ekleyip altını orta ateşte açalım, rendelenmiş pancarları ve rendelediğimiz sarımsakları tavaya alalım ve 10 dk karıştırarak soteleyelim.
  3. Pişirdiğimiz pancar soğuduktan sonra bir kaseye alıp üzerine yoğurt mayonez ve tuz ekleyip uygunca karıştırıyoruz.
  4. Cevizle süsleyebilirsiniz, üzerine ekstra zeytinyağı gezdirebilirsiniz.Afiyet olsun 😋.

Pancar Tarator Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Harika Poğaça
Bit Kurabiye
Sebzeli Tuzlu Kek
Hamsi Pilavı
Lokanta Usulü Mor Lahana Turşusu (2 Günde Hazır)
Zeytinyağlı Pırasa
Hdabla | © 2025 |