Sarımsaklı Japon Ekmeği

Sarımsaklı Japon Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler

Pişirilen hamur için;

  • 1.5 yemek kaşığı un
  • Yarım su bardağı süt

Hamur için;

  • 2 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı instant maya
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı

Sarımsaklı sos için;

  • 1 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
  • Çeyrek demek kıyılmış maydanoz
  • 1 baş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tutam kekik
  • 1 tutam tuz
  • Kaşar peyniri

Sarımsaklı Japon Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bu tanımın başka hamurlardan farkı evvelce pişirilen bir hamurun mayalanan hamura katılmasıdır.
  2. Bunun için evvel 1. 5 yemek kaşığı un ve yarım su bardağı süt ocakta pişirilir. Katı bir kıvam elde edilir.
  3. 2 su bardağı un bir kaba konur ve ortası havuz yapılır. Ilık süt maya ve şeker ortaya dökülür bir müddet mayalanması beklenir.
  4. Sonra pişirdiğimiz hamur, yumurta, tereyağı ve tuz ile hamur yoğurulur.
  5. Üstü örtülen hamur yarım saat kadar mayalandırılır.
  6. Bu sırada yağlı kağıda ve folyoya sarılan sarımsak ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı fırında 30 dakika pişirilir.
  7. Pişen sarımsaklar,maydanoz, tuz, kekik, tereyağı ezilerek sos haline getirilir.
  8. Mayalanan hamur büyük dikdörtgen biçiminde açılır içine sosun tamamı sürülür ve üzerine kaşar rendelenir.
  9. Hamur kare kare dilimlenir.
  10. Üst üste dizilen hamurlar yatay olarak baton kalıba dizilir.
  11. 10 dk daha mayalandıktan sonra 180 derecede alt üst kızarana kadar pişirilir.

Sarımsaklı Japon Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fıstıklı Baklava (Videolu)
Hurma Kremalı Fit Bar
Tavuklu Lazanya
Sodalı Yumuşacık Puf Poğaça
Su Koymadan Düdüklüde Tandır Tadında Köy Tavuğu
Çörek Otlu Kurabiye
Hdabla | © 2025 |