Krep Bohça

Krep Bohça Tanımı İçin Malzemeler

Krep için;

  • 3 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz (silme)
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı un (elenmiş)
  • 1 su bardağı kaynar su

İç harcı için;

  • 400 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı su
  • Tuz
  • Toz kırmızı biber
  • Karabiber

Üstü için;

  • Kaşar peyniri

Krep Bohça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel yumurta güzelce çırpalım, akabinde yağ, sirke, suyu, tuzu ve elenmiş unu ekleyip tekrar karıştıralım .
  2. Son olarak 1 bardak kaynar suyumuzu ekleyelim krep hamurumuz hazır.
  3. Yağladığımız ve evvelden ısıttığımız tavada artlı önlü kreplerimizi pişirelim.
  4. Ayrı bir tavaya yağı soğanı biberi alalım ve güzelce kavuralım ,sonra kıymayı ekleyelim ve tekrar 5 dakika daha kavuralım .
  5. Üstüne evvel salça ,sonra tuz ,toz kırmızı biber ,karabiber ve suyu ekleyelim ve kılık ateşte 5/8 dakika pişirelim .
  6. Harcımız pişince bir tane krepimizi bir tabağa alalım üstüne iç harcımızı koyalım ve katlayalım sonra katladığımız krepin üstüne kaşar peynir rendesi ekleyelim.
  7. 200 derece fırında üstü kızarana kadar pişirelim. Pişen krep bohçamızı servis tabağına alalım. Afiyet olsun 😋😋😋.

Krep Bohça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Artan Yeşil Mercimek Yemeğinden Çorba (İsraf Etmeyin Bu Çorba Harika Oluyor)
Kendi Sosunda Tek Tencere Makarna
Rokalı Patates Salatası
Az Malzemeli Akışkan Kolay Çikolata Sosu
Dereotlu Bezelyeli Pirinç Pilavı
Çıtır Tavuk
Hdabla | © 2025 |