Karabuğday Pilavı

Karabuğday Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı karabuğday
  • 1 adet havuç
  • 5 adet mantar
  • 1 adet kapya biber
  • 1 fincan zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1.5 su bardağı sıcak su

Karabuğday Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Mantar ve biberi ince ince doğrayalım.
  2. Havucu rendeleyelim.
  3. Zeytinyağını tavaya alalım.
  4. Sebzeleri kavuralım.
  5. Karabuğdayıda ekleyip 5 dk daha kavuralım.
  6. Tereyağını ekleyelim.
  7. Tereyağı eriyince sıcak suyu ek edip tuz ve baharatlarıda ekleyerek kısık ateşte pişirelim.

Karabuğday Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mantarlı Omlet
Büyük Tepside Limonlu Revani
Granola
Nohut Çubuk Kraker
Meşhur Edirne Tencere Köftesi
Waffle Makinesinde Künefe
Hdabla | © 2025 |