Pastane Usulü Kıyır Kıyır Poğaça

Pastane Adabı Kıyır Kıyır Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 150 gram oda ısısında tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1,5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yumurta (1 adedinin sarısı üzeri için ayrılacak)
  • 1 pk kabartma tozu
  • 4 su bardağı un

Üzeri için;

  • 1 yumurta sarısı
  • Susam

Pastane Metodu Kıyır Kıyır Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle un hariç bütün gereçleri bir kaba alıp yoğuralım, yeterlice yoğurduktan sonra yavaş yavaş un ekleyelim onun kıvamına nazaran değişebilir hamuru kulak göğsü kıvamında olacak .
  2. Hamuru hazırladıktan sonra ceviz büyüklüğünde küçük toplara ayıralım, ben içine bir şey koymadım siz dilerseniz içine lor peynir ya da kaşar peyniri koyabilirsiniz .
  3. Dilediğiniz üzere şekillendirebilirsiniz ben görseldeki üzere şekillendirdim tercihi size kalmış.
  4. 180 derecede pişirilecek 20- 30 dk deneyenlere şimdiden afiyet olsun 🥰.

Pastane Adabı Kıyır Kıyır Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patatesli Poğaça
Terbiyeli Tavuk Çorbası (Lokanta Usulü)
İkramlık Kurabiye Her Zaman Hazırımda (30 Adetli Kahve Yanı) (Buzlukta Da Bekler)
Cepli Sandviç Poğaça Tarifi
Ezogelin Çorbası (8+ Ay)
Soslu Makarna Salatası
Hdabla | © 2025 |