Terbiyeli Tavuk Sebze Haşlaması

Terbiyeli Tavuk Zerzevat Haşlaması Tanımı İçin Malzemeler

  • ️800g tavuk iç fileto (doğranmış)
  • ️Kızartmak için sıvı yağ
  • ️4 adet havuç (kesilmiş)
  • ️4 adet patates (kesilmiş)
  • ️4 adet arpacık soğan (dilimlenmiş)
  • ️2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı vegeta (sebze tozu)
  • ️1 l kaynamış su

️Üzeri için:

  • ️1 yemek kaşığı tereyağı
  • ️1 yemek kaşığı nane

️Terbiyesi için:

  • ️150 g doğal yoğurt
  • ️1 yumurta sarısı
  • ️2 yemek kaşığı un
  • ️100 ml sıcak su

Terbiyeli Tavuk Zerzevat Haşlaması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavuğu bir tencerede yağda kızartın.
  2. Kızarttıktan sonra ete 1 modül tereyağını ve doğranmış zerzevatları ekleyip birlikte kavurun.
  3. Sıcak suyu içine döküp tuz ve vegeta ile tatlandırın.
  4. Sosu için yoğurt, yumurta sarısı,un ve sıcak suyu çırpıp, karıştırarak çorbanın içine dökün.
  5. Ayrı bir tavada tereyağını eritip kuru naneyi ekleyin.
  6. Tereyağı karışımını çorbanın içine dökün ve orta ateşte yaklaşık 20 dakika pişirin.
  7. Dileyen pişmiş çorbanın üstüne limon döküp servis edebilir.

Terbiyeli Tavuk Zerzevat Haşlaması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Nohutlu Pilav
Sulu Köfte
Saçın Üstünde Yumuşacık Gözleme Tarifi
El Açması Kıymalı Börek
Ton Balıklı Salata
Tırşık
Hdabla | © 2025 |