Pirinç Pilavı

Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı Osmancık pirinç
- 2 su bardağı et suyu
- 2 su bardağından 2 parmak eksik su
- 2 yemek kaşığı arpa şehriye
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle pirinçleri bol ılık suyla nişastasından arınana kadar yıkayınız.
- Sıcak su dolu kaba yıkadığınız pirinçleri koyunuz 2 dk sonra alıp tekrar yıkayınız.
- Lapa olmaması için âlâ yıkanması gerekiyor.
- Sonra tencereye sıvı yağı alın üzerine şehriyeleri koyup açık kahverengi olana kadar kısık ateşte kavurun.
- Kavrulan şehriyelerin üzerine pirinçi ekleyin.
- Pirincin üzerine tereyağı ekleyin.
- Pirinci de yaklaşık 3 dk kadar kaşıktan tane tane düşene kadar kavurun.
- Kavrulan pirinçe tuzu ekleyin.
- Üzerine 2 bardak et suyu ve 2 bardaktan 2 parmak az suyu ekleyin kısık ateşte yaklaşık 10 dk suyunu çekene kadar pişirin.
- Pilav pişince kapağın altına kağıt havlu koyun ve tencereyi bezle sarıp yarım saat dinlendirip servis edin. Afiyet olsun😊.
Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
