Pirinç Pilavı

Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı Osmancık pirinç
  • 2 su bardağı et suyu
  • 2 su bardağından 2 parmak eksik su
  • 2 yemek kaşığı arpa şehriye
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle pirinçleri bol ılık suyla nişastasından arınana kadar yıkayınız.
  2. Sıcak su dolu kaba yıkadığınız pirinçleri koyunuz 2 dk sonra alıp tekrar yıkayınız.
  3. Lapa olmaması için âlâ yıkanması gerekiyor.
  4. Sonra tencereye sıvı yağı alın üzerine şehriyeleri koyup açık kahverengi olana kadar kısık ateşte kavurun.
  5. Kavrulan şehriyelerin üzerine pirinçi ekleyin.
  6. Pirincin üzerine tereyağı ekleyin.
  7. Pirinci de yaklaşık 3 dk kadar kaşıktan tane tane düşene kadar kavurun.
  8. Kavrulan pirinçe tuzu ekleyin.
  9. Üzerine 2 bardak et suyu ve 2 bardaktan 2 parmak az suyu ekleyin kısık ateşte yaklaşık 10 dk suyunu çekene kadar pişirin.
  10. Pilav pişince kapağın altına kağıt havlu koyun ve tencereyi bezle sarıp yarım saat dinlendirip servis edin. Afiyet olsun😊.

Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kiremit Köfte
Çatal Kurabiye
Ağızda Eriyen Bisküvi Topları
Hatay Kısırı
Hazır Lavaştan Pizza
Bir Hamur 3 Çeşit Poğaça
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet