Tava Katmer

Tava Katmer Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı su (ılık)
  • 5 buçuk su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Arasına sürmek için;

  • 125 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Tava Katmer Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamuru için olan gereçlerimizi bi kaba alıp ele yapışmayan bi hamur elde edelim.
  2. 125 ve tereyağını eritelim ve sıvı yağı ile karıştıralım.
  3. Daha sonra hamurumuzu bezelere bölelim.
  4. Tek tek açtığımız bezelerimizin her birine tereyağı karışımından 3 er yemek kaşığı kadar sürelim.
  5. Her birini rulo yapıp tepsiye dizip buzdolabında 1 saat kadar bekletelim.
  6. Dolaptan çıkardıktan sonra hafif tezgahımızı unlayıp tavamızın büyüklüğüne nazaran merdane ile açalım.
  7. Isıttığımız tavamızda her iki tarafını kızarana kadar pişirelim ve son olarak yağımızı sürelim. Afiyet olsun.

Tava Katmer Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Işkın, Işgın, Uşkun, Uçkun, Dağ Muzu Yada Yayla Muzu İle Çorba Tarifi
Pancarlı Humus
Kurabiye Tarzı Kıyır Kıyır Poğaça
Reçelli Kek
Reyhan Şerbeti
Patatesli Ve Patlıcanlı Oturtma
Hdabla | © 2024 |