Lazanya

Lazanya Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kutu lazanya hamuru

Kıymalı harç için;

  • 400 gram kıyma
  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • 1 su bardağı domates sos
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Birer tatlı kaşığı karabiber
  • Pulbiber
  • Kekik

Beşamel sos için;

  • 2 su bardağı süt
  • 1 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için;

  • 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Lazanya Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle kıymalı iç harcımızı yapıyoruz.
  2. Bir tavaya yemeklik doğranmış soğan ve sarımsağı alalım zeytinyağında biraz öldürelim.
  3. Üzerine evvel kıyma sonra salça ve domates sos atıp birkaç dakika pişirelim.
  4. 1 bardak su ekleyip baharatlarını da koyup pişirmeye bırakalım 5-10 dk piştikten sonra altını kapatıp bir kenara alalım.
  5. Beşamel sos için yağı ve unu kavurup üzerine süt ekleyelim çırpalım kıvamı hafif yoğunlaşınca bir kenara alalım.
  6. Önce borcama tabanına biraz kıymalı harç biraz beşamel sos dökelim birer yaprak lazanya hamuru dizelim.
  7. Kaç tane lazanya hamurumuz var ise tıpkı süreci yaparak kat çıkmaya devam edelim 15-20 dakika 180 dereceli fırında pişirelim.
  8. Çıkarıp rendelenmiş kaşarları üzerine serip tekrar fırına atalım kaşarları eriyince servis edelim.Afiyet olsun 🤤.

Lazanya Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Antep Usulü Patlıcan Kebabı (Videolu)
Fıstık Ezmeli Yulaf Lapası
Avokado Tost
Çıtır Lahmacun
Ejder Meyveli Sütlü Tatlı
Krep Pasta
Hdabla | © 2025 |