Yumuşacık Bazlama

Yumuşacık Bazlama Tanımı İçin Malzemeler

  • 5-6 su bardağı un
  • 1 paket instant maya
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 3-4 yemek kaşığı kadar zeytinyağ
  • 2 su bardağı kadar ılık su

Yumuşacık Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Su ve zeytinyağ hariç tüm gereçleri güzelce karıştırıp su zeytinyağını da karışıma yavaş yavaş ekleyiniz.
  2. Ele çok yapışmayacak hamur elde ediniz.
  3. 2-3 saat kadar hamuru dinlendiriniz.
  4. 4 modüle bölünüz.
  5. Pişirme tavanız yahut tencerenizin boyutunda açınız.
  6. Bezelerinizi açtıktan sonra da biraz dinlendirebilirsiniz.
  7. Tavanız yahut tencerenizin içine yağ koymayınız.
  8. Bazlamalarınızı teflon, granit vb halde yapıştırmayan yağsız tava yahut tencerenizde alt üst çevirerek pişiriniz. Afiyet olsun 😋.

Un ve suyu denetimli eklemekte yarar var.

Ben hamuru geceden yoğurup sabah kahvaltı için bazlamaları yaptım.

4 modüle böldüm ancak sizler daha fazla kesime da bölebilirsiniz.

Yumuşacık Bazlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Borcamda 24 Dilim Vişneli Yaş Pasta Tarifi – Kalabalık Aileler İçin Mükemmel (Videolu)
Karnabahar Köftesi Tarifi
Dana Kavurma
Patates Kızartması
Yumurtasız Mayonez
Kaplamalı Çıtır Yelpaze Patlıcan
Hdabla | © 2025 |