Yumuşacık Bazlama

Yumuşacık Bazlama Tanımı İçin Malzemeler
- 5-6 su bardağı un
- 1 paket instant maya
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 3-4 yemek kaşığı kadar zeytinyağ
- 2 su bardağı kadar ılık su
Yumuşacık Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır?
- Su ve zeytinyağ hariç tüm gereçleri güzelce karıştırıp su zeytinyağını da karışıma yavaş yavaş ekleyiniz.
- Ele çok yapışmayacak hamur elde ediniz.
- 2-3 saat kadar hamuru dinlendiriniz.
- 4 modüle bölünüz.
- Pişirme tavanız yahut tencerenizin boyutunda açınız.
- Bezelerinizi açtıktan sonra da biraz dinlendirebilirsiniz.
- Tavanız yahut tencerenizin içine yağ koymayınız.
- Bazlamalarınızı teflon, granit vb halde yapıştırmayan yağsız tava yahut tencerenizde alt üst çevirerek pişiriniz. Afiyet olsun 😋.
Un ve suyu denetimli eklemekte yarar var.
Ben hamuru geceden yoğurup sabah kahvaltı için bazlamaları yaptım.
4 modüle böldüm ancak sizler daha fazla kesime da bölebilirsiniz.
Yumuşacık Bazlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











