Şekerpare

Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket sana yağı
  • 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)
  • 1 pk kabartma tozu
  • 1 pk vanilya
  • 2,5 su bardağı un

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker

Süslemek için;

  • Antep fıstık

Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle hamur yoğurma kabını alıp yumurtayı kırıp uygunca çırpalım.
  2. Üzerine oda sıcaklığında sana yağını ve pudra şekeri ,irmik ve kabartma tozu, vanilya ekleyip yeterlice çırpalım.
  3. Ardından unu yavaş yavaş ek edelim yumuşak bir hamur elde edelim ve istediğiniz formu verip 180 derece fırında pişirelim .
  4. Bir tencereye 3 su bardağı su, 3 su bardağı şeker ekleyip ocakta kaynatalım ve iki damla limon damlatıp altını kapatalım ve tatlımızın üzerine dökelim, deneyecekler şimdiden afiyet olsun🥰.

Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bu Kestane Pişirme Yöntemini Mutlaka Deneyin (%100 Açılıyor) (İçi Lokum Kabuğu Çıtır)
Basit Sushi
Muhteşem Hafif Kedidili Tatlısı
Dışı Çıtır,İçi Nemli Hakiki Acıbadem Kurabiyesi
Bonibon Muffin
Yağlı Kıl Biber Turşusu
Hdabla | © 2025 |