Brownie Kurabiye

Brownie Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı dan 1 parmak eksik şeker
- 1 su bardağı dan 1 parmak eksik un
- 2 yemek kaşığı dolusu tereyağ yahut margarin
- 180-200 gram bitter çikolata 3-3,5 paket – sütlü de kullanabilirsiniz
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilin
- 1/2 (yarım) paket kabartma tozu
- 1 çimdik tuz
- 1 çay bardağı ceviz (parçalanmış)
- 1/2 (yarım) paket beyaz çikolata (kırılmış)
Brownie Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurtalar tuz, şeker ve vanilin ile çırpın.
- Tereyağ ve çikolatayı farklı bir tavada eritin. Lakin yakmamaya dikkat edin. Çikolata ılık kıvama gelince harcın içine aktarın.
- Diğer materyalleri de ek edilip koyu kıvamlı bir kek hamuru olana kadar karıştırın.
- Sonrasında isteğe bağlı ceviz ve beyaz çikolata modülleri ekleyebilirsiniz.
- Dondurma kaşığıyla yahut yemek kaşığıyla yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak yerleştirin.
- Üzerine bastırmayın.
- Önceden ısıtılmış fırında 175 derecede 14-15 dk pişirilir.
- Dikkat: süreyi geçirmeyin sertleşir.
Not: dilerseniz soğuduğunda mikrodalga fırında ısıtıp servis yapabilirsiniz.
Brownie Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









