Tavuk Sote

Tavuk Sote Tanımı İçin Malzemeler

  • Yaklaşık 500 gr tavuk göğsü
  • 2 tane orta uzunluk soğan
  • 2 tane kabuğu soyulmuş domates
  • 4 tane sivri biber
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1,5 yemek kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Tavuk Sote Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak tavuk göğsünü kuşbaşı doğranmış formda kenara bırakarak soğanları ve biberleri küp küp doğruyoruz.
  2. Daha sonra yarım çay bardağı sıvı yağ tenceremizin tabanına döküp ocağın üstüne alıyoruz .
  3. Soğan ve biberleri güzelce kavuruyoruz ve tavuk göğsünü ek edip biraz kavuruyoruz .
  4. Kabuklarını soyduğumuz domatesleri ek edip bir iki dakika daha kavuruyoruz .
  5. Ardından salçasını ekleyip tuz ve isteğe bağlı baharat ekliyoruz ben kekik ve pul biber ekledim daha sonra bir çeşit daha karıştırdıktan sonra beş dakika daha pişirin.
  6. Tavuk sotemiz servise hazırdır şimdiden deneyen herkese afiyet olsun. 👌.

Tavuk Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Labneli Poğaça
Tahinli Rulo Çörek
Avakadolu Smoothie
Napoliten Soslu Spagetti Makarna
Vişneli Kup Tatlısı
Klasik Un Helvası
Hdabla | © 2025 |