Tavuk Sote

Tavuk Sote Tanımı İçin Malzemeler
- Yaklaşık 500 gr tavuk göğsü
- 2 tane orta uzunluk soğan
- 2 tane kabuğu soyulmuş domates
- 4 tane sivri biber
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1,5 yemek kaşığı salça
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tavuk Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak tavuk göğsünü kuşbaşı doğranmış formda kenara bırakarak soğanları ve biberleri küp küp doğruyoruz.
- Daha sonra yarım çay bardağı sıvı yağ tenceremizin tabanına döküp ocağın üstüne alıyoruz .
- Soğan ve biberleri güzelce kavuruyoruz ve tavuk göğsünü ek edip biraz kavuruyoruz .
- Kabuklarını soyduğumuz domatesleri ek edip bir iki dakika daha kavuruyoruz .
- Ardından salçasını ekleyip tuz ve isteğe bağlı baharat ekliyoruz ben kekik ve pul biber ekledim daha sonra bir çeşit daha karıştırdıktan sonra beş dakika daha pişirin.
- Tavuk sotemiz servise hazırdır şimdiden deneyen herkese afiyet olsun. 👌.
Tavuk Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



