Otlu Kadayıf Böreği (Dışı Çıtır İçi Yumuşacık)

Otlu Kadayıf Böreği (Dışı Çıtır İçi Yumuşacık) Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram kadayıf
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Ispanağı kavurmak için; 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet küçük uzunluk soğan
  • Çeyrek bağ ıspanak
  • 100 gram süzme peynir
  • 2 yemek kaşığı tulum peyniri
  • Bir tutam maydanoz
  • Bir tutam dereotu
  • 1 adet yumurta

Üzerine sürmek için;

  • 50 gram tereyağı

Otlu Kadayıf Böreği (Dışı Çıtır İçi Yumuşacık) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle incecik kıyılmış soğanları sıvı yağ ile pembeleşinceye kadar soteleyelim.
  2. Yıkanıp doğranmış ıspanağı ekleyin, tuzunu ve karabiberini ekleyelim.
  3. Ispanak suyunu salıp çekene kadar kavurup soğumaya bırakalım.
  4. Bu ortada kadayıfları tel tel ayırıp üzerine zeytinyağı gezdirip zedelemeden karıştırıp yağın her tarafına geçmesini sağlayalım.
  5. Uygun bir kasede ıspanağı, peynirleri,yumurtayı,incecik kıyılmış dereotu ve maydanozu güzelce karıştıralım.
  6. Kadayıftan biraz tezgahın üzerine alıp uzunlamasına serelim.
  7. Resimlerdeki üzere en ucuna iç harcından koyup rulo saralım ve tepsiye dizelim.
  8. Tereyağını eritip fırçayla üzerlerine sürelim.
  9. 180°fırında altın sarısı olana kadar pişirelim.

Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Otlu Kadayıf Böreği (Dışı Çıtır İçi Yumuşacık) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çıtır Çıtır Kornet Tatlısı
Soslu Tavuk Baget, Fırında Patates
Tam Ölçülü Kornişon Salatalık Turşusu (Harika)
Perişan Kurabiye ( Kopar At Kurabiye)
Tahinli Pide
Safranlı Balık Çorbası
Hdabla | © 2024 |