Fırında Makarna (Su Böreği Tadında)

Fırında Makarna (Su Böreği Tadında) Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım paket makarna
- Su
- Yarım kase tulum peyniri
Beşamel sos için;
- 4 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un tepeleme
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- Tuz
Üzeri için;
- Kaşar peyniri
Fırında Makarna (Su Böreği Tadında) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Makarnamızı kaynayan su damak tadınıza nazaran tuz atarak haşlıyoruz.
- Beşamel sos için; tüm gereçleri bir tencereye alıp kaynayana kadar pişiriyoruz.
- Haşlanmış makarnamızın fazla suyunu süzüyoruz.
- Derin bir kaba alıp, içine tulum peynirini ekliyoruz ve güzelce karıştırıyoruz. (damak zevkinize nazaran peynir ölçüsünü arttırabilirsiniz)
- Karışımı geniş bir borcama boşaltıyoruz.
- Üzerine pişirdiğimiz beşamel sosu üzerini örtecek halde her yerine döküyoruz.
- En son rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirip evvelce ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Hem pratik ve kolay hemde nefis tadıyla birebir su böreğine benzeyen fırında makarnamız hazır. Afiyet olsun 😋.
Fırında Makarna (Su Böreği Tadında) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








