Salçalı Makarna
Salçalı Makarna Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket makarna
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- Sıvı yağ
- Tuz
Salçalı Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
- Makarnayı haşlamak için uygun bir tencereye kâfi ölçüde su alarak kaynatalım.
- Su kaynadıktan sonra tuz ve sıvı yağ ekleyerek spagettileri suyun içine alalım. Dilerseniz bu tanımı farklı gereçler kullanarak da hazırlayabilirsiniz.
- Spagettiler istediğimiz kıvamda piştikten sonra suyunu süzelim. Spagettinin kalınlığına nazaran önerilen pişme mühleti paket üzerinde yer alıyor. Benim kullandığım makarnanın üzerinde pişirme mühleti 9 dakika olarak yazıyordu, siz kendi makarnanıza nazaran pişirebilirsiniz. Olağan ki yeniden de denetim ederek sevdiğiniz kıvama geldiğinde ocaktan alabilirsiniz.
- Spagettileri süzgece aktardıktan sonra boşalan tencereye sıvı yağ, biber – domates salçası ve naneyi alalım, birkaç dakika kavuralım. Dilerseniz haşlama suyundan 1 kepçe kadar ayırarak hazırladığınız bu sosa ek edebilirsiniz.
- Ardından spagettileri tencereye ek ederek karıştıralım ve artık sunum yapabilirsiniz. 《afiyet olsun》
Salçalı Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






