Patatesli Yufka Böreği

Patatesli Yufka Böreği Tanımı İçin Malzemeler
- 6 adet yufka
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı tereyağı
İç materyal için;
- 5 adet patates
- 1 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Sosu için;
- 1 su bardağı süt
- 1 şişe soda
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
- Çörek otu
Patatesli Yufka Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patatesler haşlanır ezilir. Soğanlar küp küp doğranır ve yağda biraz kavurulur. Patatesler, tuz, soğan ve yağ karıştırılır soğumaya bırakılır.
- Yufkalar üçgen formda 8 modüle bölünür.
- Bir çay bardağı sıvı yağ ve 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ ılıtılır.
- İkişer adet üçgen yufkalar sarılmadan evvel üzerine yağdan sürülür.
- Sürülen üçgen iki katlı yufka üzerine pişirilmiş ve ezilmiş iç materyalden koyularak sarılır.
- Büyük uzunluk dikdörtgen borcam içerisine sarılan börekler koyulur, üzerilerine soda ve süt ile hazırlanan sos dökülür yaklaşık 10 dk sosun çekmesi beklenir.
- Fırın tepsisine dizilir, üzerilerine yumurta sarısı sürülüp çörekotu atılır.
- 180 derece alt üst fırın ayarında üzer kızarana kadar pişirilir.
Patatesli Yufka Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
