Çilek Soslu Pasta

Çilek Soslu Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Keki için:

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Çeyrek su bardağı su
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı un

Kreması için:

  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik süt
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi

Çilek sos için:

  • 2 su bardağı doğranmış çilek
  • 2 su bardağı su
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 3 tatlı kaşığı nişasta
  • Yarım su bardağı su

Keki ıslatmak için:

  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı şeker

Çilek Soslu Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pastamız için öncelikle sosumuzu yapıyoruz.
  2. Sos için çilekleri 2 su bardağı su ve şekerle birlikte pişiriyoruz.
  3. Pişen çilekleri blenderla çekiyoruz.
  4. Çektiğimiz çileklerin üzerine yarım su bardağı ile açtığımız nişastayı ekleyip birkaç dakika daha kaynatıp tekrar blenderla çekiyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
  5. Sosumuz soğurken kekimizi yapalım.
  6. Kek için yumurta, şeker ve vanilyayı çırpıyoruz.
  7. Suyu ekleyip tekrar çırpıyoruz.
  8. Kabartma tozu ve unu (unu iki seferde ekliyoruz. )ekleyip spatula ile alttan üste yanlışsız yavaşça karıştırıyoruz.
  9. Hazırladığımız harcı yağlı kağıt serili tepsi yahut kelepçeli kalıba döküyoruz. (ben kelepçeli kalıp kullandım. )
  10. 180 derecelik fırında pişmeye bırakıyoruz.
  11. Kekimiz pişerken kremamız için krem şantiyi çırpalım ve hindistan cevizini ekleyip karıştırıp buzdolabına kaldırıyoruz.
  12. Kekimiz piştikten sonra kalıptan çıkarıp birinci sıcaklığı çıkınca ıslatıyoruz.
  13. Sütünü çekip soğuyan kekimizin üzerine kremasını sürüyoruz.
  14. Daha sonra soğuyan çilek sosumuzu da üzerine döküp buzdolabında dinlenmeye bırakıyoruz.
  15. İstediğimiz formda süsleyerek servis ediyoruz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun. 😊😊😊.

Çilek Soslu Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Baget
Pembe Rüya
Şemşemotik
Yaren (Haşhaşlı Gözleme)
Ekşili Köfte (Kıllotik)
Pirinç Keki
Hdabla | © 2024 |