Portakallı Kek

Portakallı Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • Yarım su bardağı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt yada süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 adet kabartma tozu
  • 1 adet vanilya
  • 2.5 su bardağı un (kıvama nazaran artabilir )
  • 1 adet portakal kabuğunun rendesi ve suyu (küçükse 2 adet)

Portakallı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri çırpalım. Sırayla yağ, yoğurt, kabartma tozu, vanilya ve un ekleyelim. Portakalın kabuğunu yıkayıp rendeleyelim, suyunu da sıkıp hamura ekleyelim.
  2. 180 derecede fırını hiç açmadan kabarıp üzeri kızarana kadar pişirelim. Pişince kürdan yada bıçak yardımı ile denetim edip fırını kapatalım. Afiyet olsun.

Portakallı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırın Sütlaç
Kışlık Taze Fasulye Konserve
Antep Fıstıklı İrmik Helvası Tarifi
Puf Puf Kabaran Peynirli Poğaça
Banana Bread
Körili Ve Sütlü Makarna
Hdabla | © 2025 |