Yoğurtlu Havuç ve Kabak Tarator

Yoğurtlu Havuç ve Kabak Tarator Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 orta uzunluk havuç (isteğe nazaran artırılabilir)
  • 1 orta uzunluk kabak
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yaklaşık 1 su bardağı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı mayonez (isteğe bağlı)
  • Tuz

Yoğurtlu Havuç ve Kabak Tarator Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Havuçları rendeleyin, zeytinyağında tuz ilavesiyle orta ateşte sotelerken suyunu çektirin.
  2. Kabakları rendeleyip suyunu sıkarak havuçların üzerine ekleyin ve birlikte pişirin. Pişen karışımı soğumaya bırakın.
  3. Soğuduktan sonra yoğurt, mayonez ve isteğe nazaran biraz daha tuz ekleyerek karıştırın.
  4. Servis ederken üzerini zeytinyağı ve dereotuyla süsleyebilirsiniz.

Yoğurtlu Havuç ve Kabak Tarator Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Hızlı Pişi
Kahve Yanına Küp Çikolata (Buz Kalıbında)
Kahvaltı Tabağım
Supangle
Tahinli Piyaz
Vitamin Deposu Kış Çorbası
Hdabla | © 2025 |