Yumuşacık Poğaça

Yumuşacık Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 paket instant maya
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 5 silme yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 5-6 su bardağı su(kıvamına nazaran ayarlayın)

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 kaşık sıvı yağ
  • Susam yahut çörek otu

Yumuşacık Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Süt, su, maya ve şekeri bir kaba alıp düzgünce karıştırıyoruz. Üzerine sıvı yağı ekleyip tekrardan karıştırıyoruz. Unu eklerken tuzu da beraberinde ekleyin ve ele yapışan yumuşak bir hamur elde edelim ki poğaçalarımız da yumuşak olsun.
  2. 1 saat kadar mayalandırmaya bırakalım ve akabinde elimizi yağlayarak ceviz büyüklüğünde modüller elde edelim.
  3. Üzerine yumurta sarısı ve azıcık sıvı yağla hazırladığımız karışımı sürelim.
  4. 180 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirelim.

Deneyecek herkese afiyetler olsun☺️🤍

Yumuşacık Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Elmalı Yulaflı Kurabiye
Tak Tak Kebabı
İçli Köfte (Kolay Malzemeli)
Zeytinyağlı Bamya Yemeği
Nevşehir Usulü Mantı
Ciabatta Ekmeği
Hdabla | © 2025 |