Çok Pratik Kedidili Pasta

Çok Pratik Kedidili Pasta Tanımı İçin Malzemeler

  • 24 adet kedidili bisküvi
  • 2 su bardağı kadar süt

Muhallebisi için;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı ya da margarin

Çikolata sos;

  • 1 paket hazır çikolata sos
  • 2 su bardağı süt

Çok Pratik Kedidili Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak kedili bisküvileri sütle ıslatarak borcama diziyoruz. Akabinde muhallebisi için süt, şeker, un ve nişastayı uygun bir tencereye alıp karıştırdıktan sonra ocağa alıyoruz. Muhallebimizi topak topak olmaması için daima karıştırıyoruz.
  2. Ardından pişen muhallebimizi kedidili bisküvilerin üzerine dağıtıp soğumaya bırakıyoruz.
  3. Çikolata sosunu pakette yazan tarife nazaran pişirip 5 dk kadar soğuttuktan sonra muhallebimizin üzerine dağıtıyoruz.
  4. Tatlımızı ılındıktan sonra buzdolabında 2-3 saat dinlendirip dilediğiniz üzere süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Çok Pratik Kedidili Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ay Tatlısı (Baklava Tadında)
Orman Meyveli Parça Çikolatalı Kek
Kolay Pankek Pasta Tarifi
Isırgan Otu Çorbası
Gülsefa ‘nın Hatay Kömbesi
Cevizli Kurabiye
Hdabla | © 2025 |