Donut

Donut Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 2 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 60 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 1 paket vanilin
- 450 gram un
Bulamak için;
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Donut Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle bir kaba süt maya ve şekeri koyup karıştıralım üzerine yumurta, tuz, un, vanilin, tereyağı ek edelim düzgünce yoğuralım, yaklaşık 10 dk kadar.
- Yoğurduktan sonra üzeri örtüp 1 saat kadar mayalandıralım.
- Hamurumuz mayalanınca tezgahın üzerine koyup eşit bezeler haline getirelim.
- Beze yaptıktan sonra su bardağı ile yuvarlak biçim verip ortasını şişe kapağı ile bir donut biçimi verelim.
- Sonra üzerini örtelim 15 dk bekletelim.
- Tencereye sıvı yağ koyup kızartalım ateş çok yüksek olmamalı ki hamur kalmasın.
- Donut piştikten sonra sıcağı ile şeker ve tarçına kaplayalım ve soğumaya bırakalım.
- Sonra servis edelim deneyenlere afiyet olsun 🤎🌸
Donut Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






