Tırtıl Kurabiye

Tırtıl Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram margarin yahut tereyağ
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çağ bardağı nişasta
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 yumurta
- 3 bardak un denetimli ekleyelim
Sosu için;
- 100 gram sütlü çikolata
Süslemek için;
- Antep fıstığı
- Hindistan cevizi
- Fındık
Tırtıl Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tüm gereçleri karıştırıp yumuşak bir hamur elde edelim.
- Tırtıl kalıbı ile tepsiye biçimini çıkararak dizelim.
- Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede 15 20 dk denetimli bir formda pişirelim.
- Piştikten sonra çikolatalımı eritelim, benmari yolu ve çikolataya batırıp o denli süsleyelim ve afiyetle yiyelim afiyet olsun 🤍.
Tırtıl Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


