Mezgit Tava

Mezgit Tava Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg mezgit
  • 1 çay bardağı mısır unu
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Mezgit Tava Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Mezgitleri güzelce ayıklayıp içinde havyarı olanları parçalamadan ayırıp, bir kaseye alıyoruz,.
  2. Ayıkladığımız balıkları tek tek güzelce yıkıyoruz. Hayvyarları bir süzgece alıp, sudan geçiriyoruz.
  3. Bir derin tabakta mısırunu ve tuzu karıştırıp balıkları buluyoruz.
  4. Yapıştırmayan çevirme kapaklı balık tavasını biraz yağlayıp, balıkları yerleştiriyoruz. Orta ateşte bir yüzünü kızartıyoruz (yaklaşık on dk)
  5. Çevirme kapağıyla çevirip başka tarafı da kızartıyoruz.
  6. Çevirme kapağını tavaya kapatıp çevirirken tavadaki yağı bir kaseye alıyorum balıkları çevirdiğimde tavanın içine tekrar o yağı ekleyip kızartmaya devam ediyorum.
  7. Diğer tarafı da kızardıktan sonra kapakla birlikte balıkları yağını süzüp tabağa alıyoruz.
  8. En son mısırununa buladığımız havyarlarını da artlı önlü 5 dk kadar pişirip servis ediyoruz.

Afiyet olsun 😋

Mezgit Tava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Nohutlu Patlıcanlı Köz Salata
Tahinli Mayalı Çörek
Kekiklim Menü Tavuk Dünyası
Ton Balıklı Pilav Üstü
Trabzon Çikolatası
Tereyağlı Fransız Patates Graten
Hdabla | © 2025 |