Arabaşı Çorbası

Arabaşı Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 bütün tavuk
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Acı pul biber
- Karabiber
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 su bardağı kavrulmuş un
- 2 su bardaüı soğuk su
Hamur için;
- 1+1/4 (çeyrek) su bardağı un
- 2 su bardaĞı soğuk su
Arabaşı Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce tavuğu üstü geçene kadar şu ile doldurup düdüklü tencerede pişirimeye koyun.
- Sonra hamuru için; belirtilen ölçüde şu ve un bir kasede çırpıcı ile karıştırılır ve süzgeçten geçirilip yayvan bir tencerede orta ateşte çırpıcı ile devamlı karıştırılarak pişirilir. Kaynayınca 5dk karıştırarak pişirmeye devam edin ve şu ile ıslattığınız yuvarlak borcama tam ortadan dokun. Soğuyunca buzdolabına koyun.
- Çorba için; 1 su bardağı unu (yağsız) pembeleşinceye kadar kavurun ve soğuyunca 2 şu bardağı soğuk su ile çırpın ve süzgeçten geçirin.
- Tavuğu çıkarın hafif soğuyunca etini küçük modüllere ayrın.
- Bir 5 ltlik tencerede tereyağı, sıvı yağ ve salçayı 5dk kavurun. (2tatlı kaşığı acı pulbiber, 1/2çay kaşığı karabiber )baharatı ekleyin.
- Hala sıcak olan tavuk suyunu süzerek tencereye( 2. 5 lt kadar) ekleyin. Kaynamaya yakın sulu kavrulmuş un karışımını yavaşça devamlı karıştırarak tencereye ekleyin, kaynayana kadar karıştırın.
- Kaynağınca tavuk etini ekleyin. 10. -15 dk kaynatın. Kıvamı ağır bir çorba olmalı. Çok katı kıvamlı olursa kaynamış şu yahut tavuk suyu ekleyebilirsiniz. Yapanlara afiyet şifa olsun:)
Arabaşı Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

