Domatesli Pirinç Pilavı (Videolu)

Domatesli Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1.5 su bardağı basmati pirinç
  • 2 adet domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet büyük soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yaklaşık olarak yarım çay bardağı sıvı yağı
  • 3 su bardağı kaynar su
  • Pul biber
  • Tuz
  • İsteğe bağlı karabiber

Domatesli Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Domatesin ve soğanın kabuklarını soyup, küp halinde doğrayalım tıpkı formda biberide doğrayalım.
  2. Tenceremize tereyağı ve sıvı yağ ekleyip, biraz kızartalım ve doğranmış olduğumuz zerzevatları tencereye ekleyip 3 dakika pişirelim.
  3. 1,5 su bardağı yıkanmış olduğumuz basmati pirinci sebzelerin üzerine ekleyip, 2 dakikada pirinçle kavuralım.
  4. Son olarak 3 su bardağı kaynar su ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
  5. Altını kapatıp 20 dakika dinlendirelim. Yapan herkese afiyet olsun.

Domatesli Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Nohutlu Patlıcan Tava
Ağlayan Pasta (15 Kişilik)
Dışı Çıtır İçi Yumuşakcık Bütün Tavuk
Meyveli Dondurma
Tavuklu Şehriye Pilavı
Kolay Bisküvili Pasta Tarifi (Finger Karamelize Bisküvili)
Hdabla | © 2025 |