Patesli Çıtır Börek

Patesli Çıtır Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg böreklik yufka
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • Yarım su bardağı sıvı yağ

İç harcı için;

  • 7 adet patates
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • Toz kırmızıbiber
  • Pulbiber
  • Karabiber

Patesli Çıtır Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patatesleri haşlayıp ezelim soğanı kavurup baharatları atalım ve bir cins çevirip ezdiğimiz patatesleri ekleyip karıştıralım tereyağı ve sıvı yağ karıştıralım.
  2. Dört adet yufkayı ortalarını yağlayarak üst üste serelim küçük bir çorba kasesi ile yufkadan kesimler keselim kestiğimiz kesimlere iç harcıından koyup kapatalım ve kenarlarına yavaşça bastıralım.
  3. Üzerine yumurta sarısı sürüp, susam serpelim. Evvelden işitilmiş 170° fırında pişirelim afiyet olsun.

Patesli Çıtır Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kuşbaşı Dana Etli Yahni
Efsane Gözleme (Kahvaltı İçin Vazgeçilmez)
Havuçlu Kek
Katı Yağsız Kıyır Kıyır Üzümlü Anne Kurabiyesi
Hazır Yufka İle Patatesli Mini Gözleme
Buğdaylı Ispanaklı Çorba
Hdabla | © 2025 |