Kıyır Kıyır Poğaça

Kıyır Kıyır Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar
  • 1 çay bardağı beyaz peynir
  • 10 kısım maydanoz

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı

Kıyır Kıyır Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Uygun bir yoğurma kabına yumurta, süt, sıvı yağ ve tuzu alarak çırpma teli ile çırpalım.
  2. Daha sonra unun bir kısmı, kaşar peyniri rendesi, beyaz peynir, kabartma tozu ve kıyılmış maydanozu ek edelim ve bir kaşık yardımıyla gereçlerimizi karıştıralım.
  3. Ardından unumuzdan biraz daha ekleyerek elimizle yoğurmaya başlayalım. Unu bu formda hamur toparlandıkça eklerseniz hamuru yoğurmanız çok daha kolay olacaktır. Ele yapışmayan bir hamur elde edeceğiz.
  4. Hazır olan hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparalım ve elimizle yuvarlayarak şekillendirelim ve pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirelim. Ben bu ölçülerle hazırladığım hamurdan 20 adet poğaça elde ettim.
  5. Son olarak poğaçalarımızın üzerine yumurta sarısı sürelim.
  6. 175 derecede evvelce ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 35/40 dakika pişirelim. Afiyet olsun 😋😋😋 Instagram hesabımdan rakip etmeyi unutmayın gülişin. Mtfg ve tabiki nefis yemeklerden de 😊

Kıyır Kıyır Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

2 Yumurtalı Trileçe
Şehriyeli Tavuk Suyu Çorbası
Meyveli Kek
Yoğurtlu Sebzeli Kabak Salatası
Nefis Sigara Böreği
Az Ölçülü Çilekli Magnolia (Kremalı)
Hdabla | © 2025 |