Fırından Kabak Tatlısı

Fırından Kabak Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg bal kabağı
- 1,5 su bardağı toz şeker
Üzeri için;
- Tahin
- Ceviz
Fırından Kabak Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kabukları soyulmuş kabakları istenilen boyutta dilimlenir şayet kabak dilimleriniz çok büyük ise pişme esnasında çevirmeniz gerekebilir.
- Dilimlediğimiz kabakları uygun bir fırın tepsisine yerleştirin üzerine şekeri gezdirin daha sonra kabakların üzerine streç sinema ile kapatarak 2-3 saat dinlendirin.
- Daha sonra 200 derecelik evvelden ısıtılmış fırında 40 dk pişirelim lakin denetimi bir halde fırından fırına değişiklik gösterebilir.
- Fırından alınan kabak tatlılarını soğuduktan sonra üzerine tahin ve bol ceviz ile süsleyip servis edebilirsiniz.
Fırından Kabak Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






