Hamsi Buğulama

Hamsi Buğulama Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg hamsi
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 3 tane kuru soğan
  • 1 tane yeşil biber
  • 1 tane kapya biber
  • 3 adet domates
  • Yarım limon
  • 2 diş sarımsak
  • 1 kahve fincanı sıcak su
  • 5-6 kısım maydanoz
  • Karabiber
  • Tuz

Hamsi Buğulama Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamsiler ayıklanır, yeterlice yıkanır, tuzlanır kenarda süzülmeye bırakılır.
  2. Soğanlar çok ince olmayacak halde piyazlık doğranır. Biberler de küp küp doğranır. Sıvı yağın yarısı ile yavaşça kavrulur.
  3. Üzerine küp doğranan domatesler ek edilir kaynayıncaya kadar pişirilir. Sıcak su ek edilir baharatı, tuzu eklenir.
  4. İri doğranmış limonlarla birlikte tepsiye dökülür. Üzerine balıklar sıralanır. Kalan yağ üstlerine sürülür maydanoz doğranır ve sarımsak rendelenir.
  5. 200° sıcaklığında fırında 35 dakika pişirilir.

Hamsi Buğulama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

2 Kişilik Barbunya Güveç
Bezelyeli Tavuk
Porsiyonluk Spoonfull (12 Kişilik)
Yaş Pasta Tarifi
Elmalı Kurabiye
Oklavasız El Açması Börek
Hdabla | © 2025 |