Kakaolu Islak Kurabiye
Kakaolu Islak Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 125 gram margarin yahut tereyağı
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 su bardağı un
- 4 yemek kaşığı kakao
- 2 su bardağı su (200 ml)
- 1 su bardağı şeker
Kakaolu Islak Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kurabiyemizin şerbeti için; tencereye 2 su bardağı su ve 1 su bardağı şekeri alalım. Karıştırarak şerbetimizi kaynatalım.
- Kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika şerbeti ocakta tutmanız kâfi olacak. Daha sonra ocaktan alarak soğumaya bırakalım.
- Diğer taraftan yoğurma kabına 1 çay bardağı pudra şekeri, 1 tane yumurta, 125 gram eritilmiş tereyağı yahut margarini alalım. Spatulayla tüm malzemeyi güzelce çırpalım.
- Karışıma 1 çay bardağı kadar sıvı yağı da ek edip, tekrar çırptıktan sonra 3 su bardağı un, 3 yemek kaşığı kakao, 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilyayı ekleyerek spatulayla tüm malzemeyi karıştıralım.
- Orta yumuşaklıkta bir kurabiye hamuru elde etmemiz gerekiyor. Bu yüzden unu denetim olarak ek etmenizi gerekli. Hamurdan ceviz büyüklüğüne kesimler kopararak elimizle yuvarlayalım.
- Şekillendirdiğimiz kurabiyeleri pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine aralıklı olacak halde yerleştirelim.
- Kurabiyelerimizi 200 dereceye ısıttığımız fırında 15 dakika boyunca pişmeye bırakalım.
- Sürenin sonunda kurabiyeleri fırından alalım ve birinci sıcaklığı çıktıktan sonra ılıyan şerbete batırıp birkaç saniye bekletelim.
- Ardından kurabiyelerimizi bir borcama yahut servis tabağına aktaralım. Bu basamakta hem şerbet hem de kurabiyeler sıcak olursa kurabiyeleriniz hamurlaşabilir.
- İyice soğuduktan sonra kurabiyelerimiz servise hazır. Dilediğimiz biçimde süsleyerek servis edelim. Deneyeceklere afiyet olsun 😋
Kakaolu Islak Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


