Etli Pilav Tabağı

Etli Pilav Tabağı Tanımı İçin Malzemeler

Pilav için;

  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 su bardağı sıcak su
  • Tereyağı
  • Tuz

Et için;

  • 400-500 gr kuşbaşı et
  • Karabiber (damağınıza nazaran başka baharatları ekleyebilirsiniz)
  • Tuz

Salata için;

  • Kavanoz kırmızı biber (2 tane doğradım)
  • Yarım su bardağı bezelye
  • 3-4 yaprak marul
  • 1 adet salatalık
  • 1 adet domates
  • 1 adet soğan
  • Limon
  • Sirke
  • Tuz

Etli Pilav Tabağı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pilav için 1 bardak pirinç sıcak suda yaklaşık 15 dk bekletilir. Akabinde biraz tereyağında pirinçler kavrulur ve pirince nazaran 2 bardak kadar sıcak su, tuz eklenir ve denetimli suyunu çekene kadar pişirilir.
  2. Ardından altı kapatılır peçete konur ve çekmesi beklenir.
  3. Bu sırada kuşbaşı etler tuz ve karabiberle pişirilir.
  4. Salata için marul (ben siyah kullandım), domates, salatalık ve soğan kesilir.
  5. Haşlanmış bezelyeler ve kesilmiş kırmızı köz biberler eklenir.
  6. Yarım limon biraz sirke ve tuzla karıştırılır. Ve servis edilir.

Etli Pilav Tabağı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Zeytinyağli Sebzeli Kuskus Pilavı
Pizza
Pastane Tadında Kıyır Kıyır Tuzlu Kuru Pasta (Yapımı Çok Basit)
Çıtır Kadayıflı Muhallebi
Çok Pratik Ve Lezzetli (Çıtır Mantı)
Çikolatalı Pasta (Hazır Kekten)
Hdabla | © 2024 |