Etli Pilav Tabağı

Etli Pilav Tabağı Tanımı İçin Malzemeler
Pilav için;
- 1 su bardağı pirinç
- 2 su bardağı sıcak su
- Tereyağı
- Tuz
Et için;
- 400-500 gr kuşbaşı et
- Karabiber (damağınıza nazaran başka baharatları ekleyebilirsiniz)
- Tuz
Salata için;
- Kavanoz kırmızı biber (2 tane doğradım)
- Yarım su bardağı bezelye
- 3-4 yaprak marul
- 1 adet salatalık
- 1 adet domates
- 1 adet soğan
- Limon
- Sirke
- Tuz
Etli Pilav Tabağı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pilav için 1 bardak pirinç sıcak suda yaklaşık 15 dk bekletilir. Akabinde biraz tereyağında pirinçler kavrulur ve pirince nazaran 2 bardak kadar sıcak su, tuz eklenir ve denetimli suyunu çekene kadar pişirilir.
- Ardından altı kapatılır peçete konur ve çekmesi beklenir.
- Bu sırada kuşbaşı etler tuz ve karabiberle pişirilir.
- Salata için marul (ben siyah kullandım), domates, salatalık ve soğan kesilir.
- Haşlanmış bezelyeler ve kesilmiş kırmızı köz biberler eklenir.
- Yarım limon biraz sirke ve tuzla karıştırılır. Ve servis edilir.
Etli Pilav Tabağı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
