İrmik Topları

İrmik Topları Tanımı İçin Malzemeler
- 8 yemek kaşığı irmik
- 8 yemek kaşığı toz şeker
- 3 su bardağı süt
- Yarım yemek kaşığı katı yağ
- 1 kutu krem şanti
- Paket vanilya
Süslemek için;
- 1 paket hindistan cevizi
- Bonibon
İrmik Topları Tanımı Nasıl Yapılır?
- Süt ,irmik ve şekeri tencereye alıp kaynayana kadar pişiriyoruz ve vanilya ile katı yağı katıp yağ eriyene kadar karıştırıyoruz.
- Daha sonra soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuduktan sonra içerisine toz halinde krem şantiyi katıp karıştırıyoruz.
- Bir kaba su koyup her iki elimizi de suya batırıp irmikten modüller alıyoruz ve yuvarlıyoruz.
- Hindistan cevizine bulayıp üzerlerine birer tane bonibon koyup dolaba koyuyoruz ve en az 2 saat beklettikten sonra servis ediyoruz.
İrmik Topları Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










