Maklube

Maklube Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kilo kuşbaşından büyük doğranmış dana eti
  • 3 orta uzunluk patates
  • 2.5 su bardağı pirinç
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 tatlı kaşığı tuz

Salata için;

  • Marul
  • Mor lahana
  • Rendelenmiş havuç
  • Yoğurt

Maklube Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Etler büyük bir çelik tencereye alınıp kapak kapatılmadan yüksek ateşte sulunu salıp çekene kadar pişirilir. Ortada karıştırılır. (ortalama 1 saat).
  2. Etler olurken patatesler soyulup yıkanır halka halka doğranıp kızartılır.
  3. Suyunu çeken etlere 2 bardak sıcak su koyulup tencerenin kapağı kapatılır ocağın altı kısılır. Ortada karıştırarak suyu büsbütün çekene kadar pişirilir.
  4. Suyunu çeken etler yumuşamış mı diye denetim edilip sıvı yağ ek edilerek kavrulur.
  5. Kavrulan etlerin üstüne yıkanan pirinçin yarısı koyulur.
  6. Üstüne kızartılan patatesler dizilir.
  7. En üste kalan pirinçler yayılarak koyulur.
  8. Tereyağı minik kesimler halinde pirinçin üstüne koyulur. Tuzu atılır.
  9. Üstünü 1 parmak geçinceye kadar sıcak su koyulup karıştırılmadan tencerenin kapağı kapatılır. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir. ( yarım saat).
  10. Suyunu çekip pirinçler yumuşayınca ocaktan alınıp üstüne kağıt havlu kapatılıp kapağı kapatılarak dinlenmeye bırakılır. (15 dk).
  11. Büyük bir sini tencerenin üstüne kapatılıp tencerenin altından tutularak yavaşça çevrilir. Tencerenin üstüne ve kenarlarına kaşıkla vurulur. Yavaşça tencere kaldırılır.
  12. Kenarlarına bir sıra marul salatası, bir sıra havuçlu mor lahana salatası, bir sıra yoğurt koyularak pilavın etrafı tamamlanır. Afiyet olsun :).

Maklube Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kıyır Kıyır Mayasız Dereotlu Poğaçalar (Çayınız Demlenene Kadar Hazır Olacak)
Sade Kek
Bir Hamurdan İki Çeşit Poğaça
Terbiyeli Etli Sebzeli Haşlama
Poğaça
Karalahana Sarması
Hdabla | © 2025 |