Muffin

Muffin Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 adet büyük muz (küçükse 2 tane)
- 1/2 (yarım) su bardağı esmer şeker
- 2 yemek kaşığı tereyağı (eritilmiş azıcık karamelize edilmiş)
- 1/2 (yarım) su bardağı süt
- 50 ml sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1,5 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- Damla çikolata(isteğe bağlı)
Muffin Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak muzları eziyoruz. Büsbütün pürüzsüz püre kıvamına getirmemize gerek yok. Kesimli kalabilir.
- Ardından yumurtaları ekleyip karıştırıyoruz. (çok fazla çırpmamıza gerek yok bütün materyalleri karıştırmamız kâfi. )
- Ardından şeker,tereyağını ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
- Süt,sıvı yağ,yoğurdu da ekleyip karıştırıyoruz.
- En son kuru materyalleri eleyerek ilave edip karıştırıyoruz. (unun görünmez hale gelmesi kâfi çok çırpmıyoruz. ) en son neli yapmak istyorsak o malzemeyi de ek edip kalıplara 3/2 si dolacak halde hisse ediyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180° fırında 30-40 dk kadar pişiriyoruz. (kontrollü).
- Pişirmeyi şöyle yapıyoruz. Birinci 30 dk fırının kapağını açmıyoruz. 30. Dkdan sonra kürdan testine başlıyoruz.
- Kürdan kuru çıktığında muffin pişmiş demektir. Akabinde fırında alıyoruz.
- Biraz soğuduktan sonra benim üzere ortalarına delik açıp sosunuzu doldurabilirsiniz.
- Ben reçel doldurmayı tercih ettim. Çikolata yahut sade de olur.
Püf noktaları;
Muffin cupcake e nazaran daha az şekerli kremasız ve daha tok bir formda olur. O formu yakalamaya çalışıyoruz.
Bundan ötürü muffin harcını yaparken çok fazla çırpmıyoruz. Gereçlerin yalnızca birbirine karışması kâfi. Kalıpları uygun ölçüde doldurursanız da istediğiniz yükseklikte muffin elde edebilirsiniz. Şayet sizde benim yaptığım üzere kalıbın boş kalan kısımlarına bir ölçü su eklerseniz muffininiz daha eşit ve hoş pişecektir.
Muffin Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












