Fırında Bebek Patates

Fırında Bebek Patates Tanımı İçin Malzemeler

  • 30 tane bebek patatesi
  • 2 yemek kaşığı tuz
  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
  • Her patatesin üzerine 1/2 (yarım) çay kaşığı tereyağı

Üzerine sosu için;

  • 9-10 yemek kaşığı kadar zeytinyağı
  • Damak tadınıza nazaran kırmızı toz biber
  • Kekik
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Tuz

Fırında Bebek Patates Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patatesler tek tek yıkanıp birkaç sefer sudan geçirilir.
  2. Tencereye koyup üzerine geçecek formda su eği yapıp 2 yemek kaşığı tuz eklenir.
  3. Yarı pişmiş olarak haşlanır.
  4. Haşlanan patatesler tepsiye konup, üzerine bardakla hafif bastırılıp, patlatılır.
  5. Üzerine fırçayla sosdan gezdirilip,1/2 çay kaşığı kadar tereyağı konup, evvelden ısıtılmış fırında 180 derecede kızarana kadar tutulur.
  6. Çıkardıktan sonra üzerine rendelenmiŞ kaşar peyniri konur, kaşar peyniri eriyene kadar fırında tutulur (fırın kapalı şekilde).

Fırında Bebek Patates Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Lokanta Usulü İşkembe
Salçalı Peynirli Makarna
Tavuklu Bezelye
Havuç Çorbası
Kisiel (Kıssel)
Portakal Soslu Ve Kakaolu Kurabiye
Hdabla | © 2025 |