Pankek (Kahvaltılık)

Pankek (Kahvaltılık) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Pişirme kademesi için ;

  • Sıvı yağ

Servis önerisi için ;

  • Sürülebilir çikolata yahut çikolata sosu

Pankek (Kahvaltılık) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bir çırpma kabına yumurtaları ve şekeri ekleyip mikser ile birlikte güzelce çırpalım süt ekleyip tekrar çırpalım .
  2. Ardından süt, kabartma tozu, vanilya ekleyip uygunca çırpmaya devam ediyoruz kek kıvamın dan biraz daha koyu olacak formda yapın ve bir kenara alalım.
  3. Birleştirmek için :Pankek tavası yahut teflon yapışmaz bir tavaya biraz sıvı yağ ekleyelim ve fırça ile her tarafına dağıtın .
  4. Bitmiş bir ketçap yahut mayonez kutunuz varsa yıkayıp yeterlice kurutun kek hamurunu ona boşaltıp daha kolay sıkabilirsiniz ya da yemek kaşığı ile dökerek kendi kendine yayılmasını bekleyin.
  5. Üzeri göz göz olunca pan keklerimizi spatula ile zıt çevirelim ,diğer tarafını da pişirin her iki taraf pişen pankeklerimizi servis tabağına alın.
  6. Üzerine zevkinize nazaran meyve, bal, çikolata ile servis edebilirsiniz şimdiden afiyet olsun fotoğraf paylaşmayı unutmayın 🤗.

Pankek (Kahvaltılık) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Baharatlı, Marineli Tavuk
Gül Böreği
Terbiyeli Tavuk Çorbası
Hibisküs Reyhan Karışımı Şerbet
Mis Gibi Portakallı Tarçınlı Kek tarifi
Fıstıklı Baklava (Videolu)
Hdabla | © 2025 |