Antrikot

Antrikot Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet inceliği 1.5 cm kadar antrikot
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 adet arpacık soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Biberiye
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik
  • Zeytinyağı

Antrikot Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Oda sıcaklığında dinlenmiş etlerin üzerine her iki tarafına yapılacak halde tuz, karabiber ve zeytinyağı ile hafif masaj yapılır.
  2. Ardından mümkünse döküm tava orta ateşte ısıtılır.
  3. Tava gereğince kızdıktan sonra 1 yemek kaşığı kadar zeytinyağı dökülür ve yağ da kızdıktan sonra etler konulur.
  4. Eğer pişmiş et seviyorsanız her iki tarafı 3’er dk pişirilir bu süreçte ete çok dokunmamak yalnızca gerekirse kenarlarına hafif bastırmak uygun olacaktır.
  5. Her iki taraf da gereğince piştikten sonra tavaya tereyağı,soğan,sarımsak ,biberiye,kekik eklenir ve tereyağı eridikçe et tereyağı ile yıkanır.
  6. Bu süreç de her bir et için 2 dk yapıldıktan sonra et tahta bir servise alınır ve 4-5 dk suyunu çekmesi için bekletilir.
  7. Yanına istediğiniz bir garnitürle servis edilir.Afiyet olsun:).

Antrikot Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Nohutlu Pilav
İslim Kebabı
Susamlı Sarımsaklı Meze
Fit Brownie
Buzluğa Kışlık Yeşil Fasulye Tarifi (Sadece 15 Dakikada) (Videolu)
Bisküvili Yoğurt (Ara Öğün)
Hdabla | © 2025 |