Gelin Pastası

Gelin Pastası Tanımı İçin Malzemeler

Keki için;

  • 5 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Keki ıslatmak için;

  • 2.5 su bardağı soğuk süt
  • 1 su bardağına yakın toz şeker

Muhallebisi için;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti ( piştikten sonra)

Üzeri için;

  • Hindistan cevizi

Gelin Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak kekimizi hazırlayalım. Yumurta ve şekeri en az 5 dakika beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpalım.
  2. Üzerine un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyelim çırpmaya devam edelim.
  3. Büyük uzunluk dikdörtgen borcamı sıvı yağ ile yağlayalım.
  4. Kek harcını borcama boşaltıp. Eşit olacak halde düzeltelim.
  5. Kekimizi evvelce ısıttığımız 175 derece alt üst fansız ayarda 20 dakika pişirelim.
  6. Kekimiz ılık iken ıslatmak için kullanacağımız süt ve şekeri güzelce karıştıralım ılınan kekin üzerine gezdirelim.
  7. Sonrasında muhallebisi için süt, toz şeker, un ve nişastayı tencereye alalım.
  8. Karıştırarak pişirmeye başlayalım.
  9. Kıvamı yoğunlaşıp göz göz olduğunda vanilyayı ekleyip ocağı kapatalım.
  10. Muhallebi ılıdıktan sonra içine toz krem şantiye ek edelim, mikser ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpalım.
  11. Sütü yeterlice çeken ve soğumuş olan kekimizin üzerine muhallebimizi eşit olacak biçimde yayalım ve üzerini düzeltelim.
  12. Son olarak hindistan cevizi ile pastanın üzerini kaplayalım.
  13. En az 1 gece buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
  14. Gelin pastamızı dilediğimiz üzere süsleyerek servis edelim.Afiyet olsun 💐.

Gelin Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fit Browni
Etli Kuskus (8+ Ay)
Sebzeli Sulu Köfte
Kuru Patlıcanlı Ekşili Köfte
Kıymalı Pide
Perde Pilavı
Hdabla | © 2025 |