Gelin Pastası
Gelin Pastası Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
- 5 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Keki ıslatmak için;
- 2.5 su bardağı soğuk süt
- 1 su bardağına yakın toz şeker
Muhallebisi için;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti ( piştikten sonra)
Üzeri için;
- Hindistan cevizi
Gelin Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak kekimizi hazırlayalım. Yumurta ve şekeri en az 5 dakika beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Üzerine un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyelim çırpmaya devam edelim.
- Büyük uzunluk dikdörtgen borcamı sıvı yağ ile yağlayalım.
- Kek harcını borcama boşaltıp. Eşit olacak halde düzeltelim.
- Kekimizi evvelce ısıttığımız 175 derece alt üst fansız ayarda 20 dakika pişirelim.
- Kekimiz ılık iken ıslatmak için kullanacağımız süt ve şekeri güzelce karıştıralım ılınan kekin üzerine gezdirelim.
- Sonrasında muhallebisi için süt, toz şeker, un ve nişastayı tencereye alalım.
- Karıştırarak pişirmeye başlayalım.
- Kıvamı yoğunlaşıp göz göz olduğunda vanilyayı ekleyip ocağı kapatalım.
- Muhallebi ılıdıktan sonra içine toz krem şantiye ek edelim, mikser ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpalım.
- Sütü yeterlice çeken ve soğumuş olan kekimizin üzerine muhallebimizi eşit olacak biçimde yayalım ve üzerini düzeltelim.
- Son olarak hindistan cevizi ile pastanın üzerini kaplayalım.
- En az 1 gece buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
- Gelin pastamızı dilediğimiz üzere süsleyerek servis edelim.Afiyet olsun 💐.
Gelin Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








