Limon Bar

Limon Bar Tanımı İçin Malzemeler
Alt katman için;
- 120 gram tereyağ (yumuşak)
- 200 gram un
- 50 gram pudra şekeri
- Bir fiske tuz
Limonlu katman için;
- 4 adet yumurta
- 200 gram şeker
- 60 gram un
- Yarım çay kaşığı kabartma tozu
- 3 adet limon suyu
- 3 limon kabuğu rendesi
Limon Bar Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak alt katmanı hazırlıyoruz bunun için tereyağ ve pudra şekerini karıştırıyoruz kuru gereçleri ekleyip hamuru oluşturuyoruz.
- Yağlı kağıt serili borcama sıkıca bastırarak yayıyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 dere fırında hafif pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
- Alt katman pişip soğuduktan sonra üst katmanı yapıyoruz.
- Şeker ve limon rendesini geniş bir kaseye alıp parmak uçlarımızla biraz ovuyoruz akabinde limon suyunu ekleyip karıştırıyoruz.
- Yumurtalarıda ekleyip güzelce çırpıyoruz ne kadar çok çırparsanız koku olmaz isterseniz farklı bir yerde çırpıp sonradan limonlu karışıma ekleyebilirsiniz.
- En son un ve kabartma tozunu ekleyip alt katmanın üzerine döküp evvelden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.
- Sallanmıyorsa olmuş demektir. Dolapta kesinlikle dinlendirip o biçim de servis edin afiyet şeker olsun 😋.
Limon Bar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













