Pratik Misafir Tatlısı

Pratik Konuk Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 100 gram tereyağı
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 6 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya

Piştikten sonra muhallebisine;

  • 1 su bardağı soğuk süt

Üzeri için;

  • 1 paket sıvı krema (200 ml)
  • Yarım su bardağı süt
  • 80 gram sütlü çikolata
  • 80 gram bitter çikolata
  • 1 su bardağı Antep fıstığı kırığı

Pratik Konuk Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bir tencerede tereyağını eritelim.
  2. Üzerine unu ek ederek unun birinci kokusu çıkana kadar 5 dakika kavuralım.
  3. Sürekli karıştırarak yavaş yavaş sütü ek edelim.
  4. Ardından şekerini ve vanilyasını da ekleyerek muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirelim.
  5. Kaynamaya başladıktan 4-5 dakika sonra altını kapatalım.
  6. Üzerine soğuk sütü ekleyerek ipek üzere bir kıvam alana kadar 4-5 dakika mikser ile çırpalım.
  7. Muhallebimiz hazır, kaselerimize üzerinde biraz boşluk kalacak formda paylaştıralım.
  8. Üzeri için sıvı krema ve sütü bir tavada ısıtalım.
  9. Üzerine çikolataları ekleyerek çikolatalar eriyene kadar karıştıralım.
  10. Bir iki kaynadıktan sonra üzerine Antep fıstığı kırığını ekleyerek karıştırıp altını kapatalım.
  11. Kaselerimizin üzerine çikolata sosumunuz paylaştıralım.
  12. Oda sıcaklığına geldiğinde 3-4 saat dinlenmesi için dolaba kaldıralım.
  13. Üzerini dilediğimiz üzere süsleyerek servis edelim.

Kullandığım bu kaseler ile 12 adet tatlı elde ettim 🙂

Üzeri için Antep fıstığı kırığı yerine pirinç fındık yada ceviz kırığı da kullanabilirsiniz.

Üzeri için kullanılan çikolataları isteğinize nazaran her ikisini bitter yada her ikisini de çikolatalı kullanabilirsiniz.

Pratik Konuk Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Selmanın Spesiyal Makarna Tarifi
Tortellini Yemeği
Tırnak Pide Tarifi (Lokantadaki Ekmekler Gibi)
Sütlü İrmik Helvası
Tiramisu Chia Puding
Yufka Çanaklarında Patlıcanlı Acı Biberli Meze
Hdabla | © 2025 |